ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



       Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι κάτι ζωντανό, ανθρώπινο, δικό μου δικό σου, του πλαϊνού σου, όλων· είναι αυτό χωρίς το οποίο ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος, είναι δούλος αναλώσιμος και δυστυχής.
 Για να μείνει ζωντανή απαιτεί υπευθυνότητα, δυναμισμό, υψηλοφροσύνη και μαχητικότητα απέναντι στους ύπουλους σφετεριστές που καραδοκούν γιατί σε θέλουν φοβισμένο υποχείριο· απέναντι στην συστηματική παραπληροφόρηση που επηρεάζει την κρίση σου και σου υπαγορεύει τις αποφάσεις και τις επιλογές σου  για να σε μετατρέψει σε μόριο μιας χειραγωγήσιμης μάζας· απέναντι στα ασήμαντα υλικά πράγματα που αφήνεις να ελέγχουν τις επιθυμίες σου· απέναντι στο ίδιο σου το υποσυνείδητο που σου υπαγορεύει τον ατομισμό, την πλεονεξία, την ασυδοσία, το συμφέρον, την υποστολή του φρονήματος και τον φόβο.
         Η ελευθερία θέλει γυμνό και πάντα όρθιο το τρομερό σπαθί σου, γιατί, αν το σπαθί χαμηλώσει, θα 'χει χαθεί για σένα προσωπικά, θα 'χει πεθάνει και για το έθνος σου, αφού  έθνος δούλων δεν υπάρχει. Και τότε θα πρέπει να αρχίσεις να πολεμάς από την αρχή, θα πρέπει να δώσεις και τη ζωή σου για ν’ αναστηθεί, και συ θα την δώσεις, γιατί θα έχεις πια καταλάβει ότι χωρίς ελευθερία δεν αξίζει να ζεις.