Επαγγελματικός Προσανατολισμός



Διερευνήστε επαγγελματικές ικανότητες και προοπτικές

Το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού της ICAP Group με στόχο την σωστή καθοδήγηση στον επαγγελματικό στίβο, οργανώνεται και πραγματοποιείται από  έμπειρους Συμβούλους Ανθρώπινου Δυναμικού που γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της αγοράς εργασίας.
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες:
1. Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού :
Η ενότητα απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές αποφοίτους λυκείου και ανέργους και έχει στόχο α) Να ενημερώνονται για τις εναλλακτικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές, οι οποίες σχετίζονται τόσο με τις προτιμήσεις τους, όσο και με τις προοπτικές και τις τάσεις της αγοράς εργασίας. β) Να ενημερώνονται για τις γνώσεις και τις ικανότητες που απαιτούνται για να υλοποιήσουν τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά τους σχέδια.
Α. Επαγγελματικός Προσανατολισμός για μαθητές: Μια φορά το χρόνο οργανώνεται ημερίδα με αντικείμενο τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών λυκείου που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση μαζί με βιογραφικό. Στο πλαίσιο της ημερίδας  οι μαθητές συμπληρώνουν ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο διάγνωσης του μαθησιακού στυλ και των δεξιοτήτων τους. Κατόπιν ακολουθεί μια συνάντηση 10 λεπτών που πραγματοποιούν Σύμβουλοι της εταιρείας με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.
Β. Επαγγελματικός Προσανατολισμός για φοιτητές / αποφοίτους λυκείου και ανέργους που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση μαζί με βιογραφικό. Πριν από την καθορισμένη ημέρα του επαγγελματικού προσανατολισμού δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν το test προσωπικότητας της Hogan (Hogan Assessments), ώστε οι Σύμβουλοι Ανθρώπινου Δυναμικού να διαθέτουν τα αποτελέσματα πριν την ημέρα συνάντησης.
       Και αυτή η ημερίδα οργανώνεται μια φορά το χρόνο και έχει την παρακάτω θεματολογία: «Η σημασία της πρακτικής κατά τη διάρκεια της φοίτησης»,  «Εναλλακτικές επιλογές εργασίας και οφέλη», «Σχεδιάστε ένα επιτυχημένο βιογραφικό και παρουσιάστε σωστά τον εαυτό σας σε μια συνέντευξη»
2. Ευκαιρία Εργασιακής Εμπειρίας στην ICAP Group
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να στηρίξει, να ενισχύσει και να διευρύνει τις ευκαιρίες των νέων να αποκτήσουν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία. Η συγκεκριμένη ενότητα αφορά μαθητές με δίμηνη διάρκεια ( Ιούλιο –Αύγουστο) και φοιτητές,  απόφοιτους λυκείου ή  ανέργους με εξάμηνη διάρκεια (Ιανουάριο –Ιούνιο)
Ο κάθε υποψήφιος απασχολείται σε τρεις ή τέσσερις διαφορετικούς τομείς που  καλύπτουν βασικές λειτουργίες μίας επιχείρησης.     
Η διαδικασία επικοινωνίας και πρόσληψης ξεκινάει ένα-δύο μήνες πριν την πρόσληψη, δηλαδή για την πρώτη περίοδο Μάιο-Ιούνιο, και για την δεύτερη περίοδο Νοέμβριο-Δεκέμβριο, έτσι ώστε να γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία στην εταιρεία. Μετά το πέρας της εργασίας πραγματοποιείται αξιολόγηση από τον προϊστάμενο και την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και παρέχεται σχετική συστατική επιστολή, αν ο ενδιαφερόμενος το επιθυμεί.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ [1] :

Α.       Να γράψετε σε 100 -110 λέξεις το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού που περιγράφεται στο κείμενο που σας δόθηκε.

Β. 1.     Να γράψετε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα για να συμμετάσχετε στο παραπάνω πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

    2.     Στο ερωτηματολόγιο της αίτησης συμμετοχής σας στο παραπάνω πρόγραμμα υπήρχε η ερώτηση «Θα διαλέγατε ένα χειρωνακτικό επάγγελμα, Ναι ή Όχι;» Σε μια παράγραφο (100-120 λέξεις) να αιτιολογήσετε την απάντηση που δώσατε.
         
Γ.         Να γράψετε μια επιστολή 500 - 600 λέξεων σε κάποιο φιλικό σας πρόσωπο σχετικά με τις προσωπικές σας εμπειρίες πάνω στο θέμα του επαγγελματικού σας προσανατολισμού και συγκεκριμένα με ποια κριτήρια διαλέξατε κατεύθυνση σπουδών και επάγγελμα και ποιος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην τελική σας επιλογή και με ποιο τρόπο.



[1]   Για τις λύσεις  επικοινωνήστε με vardaki@otenet.gr
     ή στείλτε μήνυμα στο 6946166126
     Μη ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας.